Stel, je bezit een eigen woning of bent huurder van een woning, echter:

  • de woning heeft geen eigen dak,
  • of het dak staat niet op het zuiden,
  • of het dak heeft hinder van schaduw door omliggende gebouwen of bomen,
  • of je vindt zonnepanelen op het dak niet mooi staan,
  • of je hebt geen zin in al die rompslomp van bestellen en plaatsen van zonnepanelen,
  • of je vindt de kosten van een eigen installatie te hoog,
  • of?

dan kun je meedoen aan een postcoderoosproject. In een postcoderoosproject investeer je samen met anderen in een zonnepanelen installatie op een ander gemeenschappelijk dak (bijvoorbeeld van een landbouwschuur, groot bedrijf, openbaar gebouw, et cetera).

 

Gelijk-Stroom heeft reeds 2 postcoderoosprojecten opgericht: satelliet-coöperatie Marknesse en satelliet-coöperatie bibliotheek in Emmeloord. De coöperaties bezitten gezamenlijk meer dan 320 panelen met totaal 30 participanten. Beide coöperaties functioneren statutair zelfstandig onder eigen bestuur.

 

Regeling Verlaagd Tarief
Onder deze naam zijn postcoderoos projecten wettelijk vastgelegd. Het tarief wat hier bedoeld wordt is het tarief van de Energiebelasting. Dit tarief wordt door de overheid jaarlijks vastgesteld en vormt een belangrijk deel van het energietarief dat je betaalt voor de inkoop van stroom. Deelname aan een postcoderoosproject betekent dat je onder voorwaarden de jaarlijks betaalde energiebelasting kunt terug ontvangen.

-afm

 

Let op: bij een postcoderoosproject beleg je buiten AFM-toezicht. Voor deze activiteit is geen vergunningplicht.

 

In 2021 is er helaas geen postcoderoos mogelijk omdat de landelijke subsidiepot (SCE) voor de postcoderoos leeg is. Tevens zijn er geen mogelijkheden vanwege capaciteitstekort op het net om opgewekte stroom grootschaliger terug te leveren.

 

In 2022 wordt een nieuw bedrag voor de SCE verwacht, echter is er nog geen zicht op de capaciteitsverbetering van het net door Liander.

 

Heb je belangstelling voor deelname aan een toekomstige postcoderoos? Meld je dan bij ons aan voor de wachtlijst. Wanneer er zich mogelijkheden voor een postcoderoos voordoen nemen we contact met je op.


  • postcoderoos-marknesse

    postcoderoos-marknesse

gelijk-stroom

 

Post- en bezoekadres

(uitsluitend op afspraak)

Randweg 25

8304 AS Emmeloord

Vul hier de uitkomst van de som in

Partners