Emmeloord - 28-02-2022

 

Maandagochtend 28 februari vond de feestelijke start plaats van het Koploperproject toekomstbestendig ondernemen in Noordoostpolder. Maar liefst 15 bedrijven gaan de komende maanden samen aan de slag om duurzaamheid in hun bedrijf een boost te geven.

 

Wethouder Hans Wijnants was vanuit gemeente Noordoostpolder aanwezig om de aftrap te geven. “Als gemeente zijn we maar wat trots dat er 15 bedrijven zijn die voorop willen lopen voor een duurzame toekomst.”

 

De volgende bedrijven zijn deelnemer in het traject:

Tolsma Grisnich

Suplacon

Bol van Staveren

VABC

Sterk Techniekonderwijs/Vakcollege

Jeroen Beekman Damesmode

Slump Catering & Events

MCM

Van Wieren Special

Level1

Mercatus

OVT ontwikkeling/Startblock/Geohita

Kamplacon

NLR

Waterman Onions

 

Het Koploperproject

Het Koploperproject helpt bedrijven en andere organisaties om toekomstbestendig ondernemen op een praktische en structurele manier op te pakken. Het geeft helder inzicht in je sterke punten en verbeterpunten en maakt duurzaamheid meetbaar. Het Koploperproject is een initiatief van Jaap de Vries van DZyzzion, die het eerste Koploperproject al in 2010 is gestart. Sindsdien zijn er al meer dan 45 Koploperprojecten uitgevoerd in meerdere provincies, met ruim 450 deelnemers. DZyzzion werkt in de Noordoostpolder samen met Energie Pioniers Noordoostpolder en het Netwerk Energieneutraal. De coördinatie van het Koploperproject in Noordoostpolder wordt gedaan door Karin Pals van het Netwerk Energieneutraal. De bedrijven worden inhoudelijk begeleid door Wietse Venema van MijnMVO en Jaap de Vries van DZyzzion. Het traject duurt gemiddeld ongeveer 9 maanden en bestaat uit een individueel adviestraject per deelnemer, gecombineerd met diverse inspirerende uitwisselingsmomenten tussen deelnemers.

 

De projectorganisatie is verheugd dat het Koploperproject van start is gegaan met deze mooie lijst bedrijven uit Noordoostpolder.

 

Fotocredits: Pim van der Maden

Naar overzicht