Emmeloord - 01-03-2024

 

“Welk duurzaam en maatschappelijke doel draag jij een warm hart toe?” Frans van de Lindeloof, projectleider bij coöperatie Gelijk-Stroom roept iedere polderbewoner op nominaties in te dienen voor de jaarlijkse bijdrage aan goede doelen.

 

De lokale energiecoöperatie Gelijk-Stroom heeft de mogelijkheid jaarlijks een financiële bijdrage uit te keren aan groene goede doelen in de Noordoostpolder. “De termijn voor het indienen van projectdoelen is nu open”, kondigt Van de Lindeloof aan. “Hiervoor kan iedereen weer voorstellen indienen. Het moet gaan om sociaal-maatschappelijke en bij voorkeur uiteraard duurzame projecten. We vertrouwen er op dat polderbewoners zelf weer met goede ideeën komen.”

 

De bijdrage wordt gedaan uit het bedrag dat de energiecoöperatie ontvangt van energiemaatschappij Energie VanOns waar de coöperatie bij aangesloten is. Een deel daarvan keert Gelijk-Stroom uit aan sociaal-maatschappelijke doelen in de eigen regio. “Hoe meer klanten, hoe meer er uiteraard te verdelen valt en aan een mooi doel kan worden gegeven”, aldus Van de Lindeloof.

 

Afgelopen jaar waren basisschool St. Josephschool en Triade Vitree in Emmeloord de gelukkige ontvangers. Zij ontvingen een projectbijdrage en donatie voor het planten van bomen. Voorstellen voor projectdoelen voor dit jaar kunnen, voorzien van argumentatie, tot en met 31 maart worden ingediend via info@gelijk-stroom.nl.

 

Foto: Frans Van de Lindeloof van Gelijk-Stroom

 

Naar overzicht