<< terug

 

Gelijk-Stroom heeft reeds 2 postcoderoosprojecten opgericht: satelliet-coöperatie Marknesse en satelliet-coöperatie bibliotheek in Emmeloord. De coöperaties bezitten gezamenlijk meer dan 320 panelen met totaal 30 participanten. Beide coöperaties functioneren statutair zelfstandig onder eigen bestuur. Deelnemers aan deze satelliet-coöperaties zijn lid van Gelijk-Stroom.

 

Deelnemers in een postcoderoosproject hebben op basis van de Regeling Verlaagd Tarief recht op een verlaging van het tarief van de energiebelasting tot nihil op de persoonlijke energierekening, tot een maximum van het eigen verbruik en maximaal 10.000 kWh per jaar. Naast dit voordeel voor de leden ontvangt de satelliet-coöperatie inkomsten van de verkochte stroom.

 

 

 

Regeling Verlaagd Tarief

De Regeling Verlaagd Tarief is sinds 2021 echter aangepast en vervangen door de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Deze regeling kent veel organisatorische en juridische uitdagingen. Daarnaast zijn er op dit moment in de Noordoostpolder geen mogelijkheden voor een nieuw postcoderoosproject vanwege capaciteitstekort op het net om opgewekte stroom grootschaliger terug te leveren.

Doe mee!

gelijk-stroom

 

Post- en bezoekadres

(uitsluitend op afspraak)

Randweg 25

8304 AS Emmeloord

Vul hier de uitkomst van de som in