<< terug

 

Stroom uit de polder!

De naam zegt het al. Stroom uit de polder is energie van, voor en door de Noordoostpolder. Hierbij weet je zeker dat het om hier opgewekte 100% groene stroom gaat, geproduceerd door polderbewoners.

 

3 bronnen 

Stroom uit de polder wordt geleverd door bronnen in de Noordoostpolder. De coöperaties van de 2 postcoderozen satelliet-coöperatie EPN Marknesse en satelliet-coöperatie bibliotheek in Emmeloord bezitten gezamenlijk meer dan 320 panelen met totaal 30 participanten. Beide coöperaties functioneren statutair zelfstandig onder eigen bestuur.

Sinds december 2020 kan daar een windenergiebron bij worden opgeteld. Met Anne en Tjitte de Groot is een overeenkomst gesloten voor de levering van stroom van de windturbine en 980 zonnepanelen van hun landbouwbedrijf in Creil.

 

 

Energie VanOns

Energie VanOns koopt de Stroom uit de polder in en levert deze stroom aan particuliere en zakelijke klanten van Gelijk-Stroom. Energie VanOns is meer dan een energieleverancier. Ze is onderdeel van een grote energiebeweging: VanOns. Honderden vrijwilligers doen al mee! Zonder deze mensen geen lokale groene energie.

Energie VanOns is meer dan ‘gewone’ groene energie. De stroom wordt lokaal opgewekt door meer dan honderd energiecoöperaties. Hoe de ze dat precies doen, besluiten ze zelf.

 

Ook Stroom uit de polder leveren?

Gelijk-Stroom focust zich in eerste instantie op agrarische ondernemers die de energie van hun windmolens en/of zonnedaken willen leveren. Maar daarnaast zijn er talloze kleine projecten, zoals zonnepanelen bij particulieren op de daken. Ook die mogen meedoen, dus wil je ook energie leveren van je windmolen of zonnepanelen? Wij horen het graag!

Doe mee!

gelijk-stroom

 

Post- en bezoekadres

(uitsluitend op afspraak)

Randweg 25

8304 AS Emmeloord

Vul hier de uitkomst van de som in