Emmeloord - 15-03-2023

 

Ruim 200 bezoekers vonden afgelopen zaterdag de weg naar het gemeentehuis in Emmeloord. Hier organiseerden de gemeente Noordoostpolder en Netwerk Energieneutraal de tweede editie van Isolatiedag Noordoostpolder.

 

Bedrijven en adviseurs informeerden de bezoekers over kleine en grote isolatiemaatregelen die kunnen bijdragen aan een lagere energierekening. Wethouder Rene van Amersfoort deed rond 10.00 uur de aftrap. ‘Hoe start je met isoleren? Dat komen inwoners op de Isolatiedag Noordoostpolder te weten. Isoleren doe je om een beter wooncomfort te hebben, je energiekosten gaan omlaag en het is ook nog eens goed voor het milieu! Dat stimuleren we graag’.

 

Diverse organisaties die bij een woning of bedrijf isoleren kunnen helpen, stonden klaar. De hele dag hebben zij tips en adviezen gegeven aan de bezoekers die informatie kwamen inwinnen over subsidies en het verduurzamen van hun woning. Bezoekers gingen naar huis met de gratis radiatorfolie of met iets uit de energiebespaarbox voor kleine toepassingen in huis, zoals een waterbesparende douchekop, een led spaarlamp of een brievenbus tochtklep. Anderen maakten direct een vervolgafspraak voor grote maatregelen, bijvoorbeeld spouwmuur, vloerisolatie of het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen.

 

Peter Brouwer, van Netwerk Energieneutraal en tevens voorzitter van coöperatie Gelijk-Stroom. ‘De opkomst vandaag was boven verwachting. Wij zijn heel blij dat mensen zich meer bewust worden van wat isoleren kan doen voor de energierekening en dat zij antwoord krijgen op vragen en puzzels als: moet ik wat doen aan mijn oude CV ketel, moet ik wat doen aan mijn ramen en kozijnen of moet ik nog wat doen met het dak van mijn woning? Uiteindelijk willen we met ons allen toewerken naar minder energieverbruik en een minder ecologische voetstap achterlaten. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee’.

 

Bron: Noordoostpolder

 

Naar overzicht