<< TERUG

 

Even voorstellen...

Ik ben Cor Gouda en ik woon in Emmeloord. Ik ben getrouwd en vader van 2 dochters en opa van 3 kleinkinderen.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben commercieel nog actief als onbezoldigd adviseur/acquisiteur voor een bedrijf in de bouwwereld. Daarnaast ben ik samen met mijn vrouw ‘Oppas Opa’ voor onze jongste kleinkind. Ook beoefen ik de golfsport bij de GCE en zong ik tot voor kort bij de Melody Singers Emmeloord.

In mijn functie als algemeen bestuurslid ben ik sinds 2021 volop actief voor Gelijk-Stroom: mijn taak is trends op energiegebied te signaleren en activiteiten op te pakken en te begeleiden.

 

Wat is je motivatie om je in te zetten voor Gelijk-Stroom?

Vanuit mijn oorspronkelijk vakgebied, mijn commerciële activiteiten in de Nederlandse Bouw, heeft de Nederlandse toparchitect en visionair Thomas Rau ooit een motto verwoord in een lezing waar ik bij aanwezig mocht zijn.

 

“Laten we doen wat nodig is, niet wat haalbaar is" en "Duurzaamheid betekent; het optimaliseren van een fout systeem". Ofwel: de transitie naar een circulaire- en duurzame economie, in alles wat wij als mensen doen, op ons kleine ruimtevaartuig, waar wij allen op leven, onze aarde! Hij liet toen een foto zien, genomen door de bemanning van de Apollo 11, waar de aarde vanaf de maan zichtbaar was. Een plaats voor ons allen, waar wij het mee moeten doen, maar speciaal voor onze kinderen en kleinkinderen.

 

Dit is mijn, nee volgens mij, ons aller stimulans naar een mooie en houdbare toekomst, op onze aarde. Het is belangrijk dat mensen leren begrijpen dat wij met z'n allen op meerdere fronten een andere kant op moeten gaan kijken. Voor een gezonde en evenwichtige wereld, waarop wij met z'n allen leven. We zullen het samen moeten doen!

cor-gouda-750