<< TERUG

 

Even voorstellen...

Ik ben Hans Wijnants en woon sinds 1974 in Emmeloord. Ik ben getrouwd met Monique en ben trots op onze 3 zoons, die buiten de Noordoostpolder geheel hun eigen weg hebben gevonden en ons het genoegen van 2 kleindochters geven.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben deels weer actief geworden, na mijn 8 jaar als wethouder, binnen Akta Trading, waar we oplossing bieden voor veilig snijden. Er staat een goed team dat het bedrijf runt, waarbij ik mij focus op nieuwe producten. Met hobby’s als zeilen, fietsen, wonen in het buitengebied, de restauratie van klassieke auto’s en regelmatig erop uit gaan, vermaak ik mij prima.

 

Wat is je motivatie om je in te zetten voor Gelijk-Stroom?

Wie kijkt naar mijn hobby’s ziet waarschijnlijk niet direct het profiel van iemand die als lichtend voorbeeld geldt om de kar te gaan trekken van een energie-coöperatie die de energietransitie wil doen slagen en daarmee duurzaamheid nastreeft. Ik zal het niet ontkennen dat dit waarschijnlijk ook zo is, maar het zuiver zelf op de graad zijn hoeft geen belemmering te zijn om stappen te maken om zoveel mogelijk inwoners te helpen in alle zaken die spelen rondom de energie-transitie. Voor mij geldt dat ik mij steeds meer bewust ben dat het zetten van die stappen nodig maar ook niet makkelijk is. Ik rij al overwegend elektrisch en wek genoeg stroom op via zonnepanelen, maar ons huis is niet zomaar van het gas af. Zo zijn er al door mij meerdere stappen gezet en dat geldt voor de meesten van ons. De een in meer of mindere mate, maar het bewustzijn is er meestal wel en soms het geld gewoon niet.  In dat proces komen er zoveel ontwikkelingen op je af, die je op je eigen situatie kunt spiegelen, maar ook op die van onze inwoners. Samen zullen we stappen moeten zetten en individueel. Alleen ben je weliswaar sneller, maar samen kom je verder en dat geldt zeker als we vanuit Gelijk-Stroom ons energie bundelen om de transitie mogelijk te maken die past bij ons en onze omgeving. Dat sluit prima aan op mijn profiel en ambitie.

hans-wijnants